Qui som?

PLATAFORMA APROFITEM ELS ALIMENTS

La PAA és una entitat sense afany de lucre que treballa en xarxa amb persones i entitats que promouen una cultura de l’aprofitament dels aliments. Som un moviment social i de transformació cap a un model alimentari més responsable i sostenible.

El nostre full de ruta està recollit al MANIFEST Prou Malbaratar Aliments!

La PAA va començar la seva activitat l’any 2014 i el seu àmbit d’acció és primordialment català però amb visió àmplia i aglutinadora també de la resta d’accions de l’estat i del món.

OBJECTIUS

  • Contribuir de manera efectiva a la reducció del malbaratament en tot el cicle alimentari (producció, distribució, consum i gestió de residus) des de la transversalitat de perspectives: ambiental, social i económica (ODS 2 i 12 de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions UNides)
  • Promoure i facilitar el treball en xarxa per l'articulació d'un moviment de transformació del model alimentari i de consum més responsable i sostenible; en el context de la cultura de l'aprofitament i l'Estratègia residu zero.
  • Contribuir amb els objectius del Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya (PEAC) 2021-2026, amb el compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022 i les Estratègies d’Impuls de la Política Alimentària i de Consum Responsable 2016-2019 i seguir treballant per una Llei de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari amb un reglament clar i ambiciós a nivell català i estatal.  

Si vols participar, col·laborar o formar part de la xarxa de membres i entitats de la PAA

JUNTA i ESTATUTS DE LA PAA

Actualment, la junta de la PAA està formada per:

Gaby Susanna, presidenta, Noel Garcia, vice-president, Diana Reinoso, secretària i Alfons López, tresorer. 

Paco, la teva lluita és la nostra lluita, seguim avançant pel camí amb la determinació de fer d’aquesta terra un món més sostenible!

* Paco Muñoz Gutiérrez ens va deixar sobtadament el 29/1/2018. Ell era el gran expert sobre la problemàtica al nostre país i autor de la primera diagnosi que tenim a Catalunya. Va ser co-fundador i un dels principals impulsors de la PAA.

Formem part de la Xarxa Barcelona +sostenible,  XVAC i Col·lectiu #LeySinDesperdicio 

    

Treballem en clau d'Economia Social i Solidària i col·laborem amb Opcions, Agència Talaia, Arç, FoliVerd i el Menjador CalaRosa.

ENTITATS MEMBRES DE LA PAA